Thasos: Insula celor 100 de plaje

Scris de | Grecia, Vacanțe

O vacanță în Thasos dechide călătorului pofta de a descoperi sumedenia de plaje de pe această insulă.

Devenită o atracție turistică estivală pentru mulți români, insula Thasos este un paradis al plajelor. Cu toate astea, până anul acesta nu am ajuns niciodata pe insulă.

Dupa o vacanță petrecută de fiica noastra cea mare, Daria, anul trecut în Thasos, la recomandarea ei călduroasă, ne-am hotarat să o luam ca ghid și să încercăm și noi să ajungem în acest paradis estival.

Drumul cu mașina până în Thasos, este unul destul de anost și începe, pentru cei mai mulți dintre noi, cu ieșirea din țară pe la vama Giurgiu.

Punctul final de ieșire din Bulgaria este în general vama de la Makaza, de unde se coboară rapid prin Grecia continentală, până în localitatea Keramotis.

Atenție, chiar dacă veniți din altă direcție, alegeți Keramotis ca punct de traversare cu feribotul deoarece, în general, până la ora 20:00 există curse catre Thasos din jumătate în jumătate de ora, iar după, din oră în oră până la ora 23:00.

Celălat punct, reprezentat de orașul Kavala, nu este atât de bogat în curse către Thasos, acestea lipsind în special în a doua parte a zilei.

Faceți plinul în Bulgaria. Veți economisi destul de mult, deoarece prețul pe litrul de combustibil este mai mic acolo decat în România. În același timp, în Grecia prețul este extrem de piperat.
Dacă totuși ați apucat sa treceți granița, grăbiți-vă să alimentați cât mai repede. Pe măsură ce coborâți spre litoral, prețul crește progresiv. Când am fost noi, de exemplu prețul unui litru de benzină era în regiunea graniței cam 1.589 Euro, în timp ce în Keramoti nu găseai sub 1.65 Euro, în timp ce pe insulă, nu scade sub 1.79 Euro/litru.

Sunt două companii care asigură traversarile din Keramoti, ce se deosebesc atat după culoarea feriboturilor (rosu sau albastru) cat și după ghereta de unde se cumpără bilete. Noi am prins cursa „roșie” de ora 18:30, către Limenas, am lăsat mașina jos și am urcat repede pe punte sa admirăm privelistea.

Traversarea nu dureaza mai mult de 35 de minute, așa încât ești debarcat rapid pe insulă și de aici începe aventura.

Ceea ce te impresioneaza în primul rând la insula Thasos este infrastructura excelenta. Șoseaua ce ocolește practic întreaga insulă, paralel cu țărmul este excelentă, având o lațime standard pentru drumurile europene. Nici pe departe drumeaguri înguste cățărate pe stânci, cum poate te-ai aștepta de la insulele grecești.

În general viteza este limitată la 90Km/h, dar mulțumită deselor curbe, datorate reliefului muntos, ești nevoit sa nu te grăbesti prea tare. Nici nu este de altfel recomandat, aici atmosfera fiind una relaxată, de vacanță.

Din loc in loc, din șoseaua principală se ramifică, cel mai des în direcția litoralului, drumuri ce duc la diferitele sate și plaje ce au facut renumită insula Thasos.

Noi ne-am cazat, cum fac majoritatea celor ce viziteaza Thasos-ul, intr-un apartament închiriat undeva în localitatea Skala Rachoniou (marcat cu simbolul roșu pe hartă).

Iată în continuare lista plajelor pe care le-am vizitat în aceast sejur, împreună cu localizarea lor pe hartă pe care vă propunem să le vizitați împreună cu noi în continuare.

Harta insulei Thasos, copiata dupa unul din pliantele impartite gratuit in port.

Comentează pe Facebook
Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Ultima modificare: 2 septembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *