Thasos: Plaja Arsanas

Scris de | Grecia, Review

O plajă izolată, de o frumusețe aparte

Plaja Arsanas este situată la extremitatea sudică a insulei Thasos, în apropierea mănăstirii Arhanghelului Mihail și a Capului Marmaras. Golful ce cuprinde plaja Arsanas este fostul șantier naval al mănăstirii, situate sus, deasupra, pe muchia muntelui ce domină marea.

Iată în continuare poziția relativă a plajei pe harta insulei Thasos:

Plaja Arsanas face parte din categoria plajelor izolate, mai puțin turistice și mai apropiate prin urmare de specificul local. Daca v-ați cazat în Potos sau în împrejurimi, drumul până la Arsanas nu dureaza mai mult de 15-20 de minute. Nouă însă, venind din Skala Rachoniou, drumul ne-a luat mai bine de 45 de minute.

Din șoseaua ce ocoleste insula, drumul catre plaja Arsanas (venind dinspre Potos)  se deschide pe partea dreaptă intr-o curbă stransă (atenție să nu îl ratați). Este un drum forestier de vreo 400m, ce urca pe coasta versantului muntos și se oprește într-o parcare amenajata rudimentar. De aici, pe o cărare în trepte, se coboară, trecând chiar prin curtea unei taverne, până la plajă.

Plaja este amenajata decent, cu spații suficiente între umbrele. Decorul este minunat, plaja fiind strajuită de versanții muntoși ce o înconjoară practic pe toate părțile.

Nisipul este fin, iar aspectul alb-albastru al dotărilor și al tavernei de deasupra îi sporesc farmecul.

In golf se varsă în mod surprinzator nu unul, ci două izvoare cu apă limpede și cristalină, unul pe o parte și altul pe partea cealaltă a plajei, oferind un pitoresc aparte plajei Arsanas.

Din păcate există și aspecte mai puțin plăcute legate de aceasta locatie.

In primul rând, cred că este singura plajă publică vizitată pe care ni s-au cerut bani pe umbrelă. Nici nu am ajuns bine și un puști a și venit sa ne taxeze cu nici mai mult nici mai puțin de 10 Euro. Am rămas surprinși deoarece în general pe insula, daca faci o minima consumație, șezlogurile și umbrela sunt gratuite. Și prețul produselor comandate (cafea, sucuri) a fost mai piperat ca pe alte plaje.

La pranz am mancat la taverna din golf, și privelistea a fost minunata. Totuși, odata ce mâncarea a fost servită, ne-am trezit cu un roi de viespi bâzâind prin farfurii, în ciuda afumătorilor pe care ni le-au adus ospătarii pe mese. Se pare că, prezența lor este una constantă.

Un alt minus al acestei locații este din păcate apa mării. Datorita celor două pâraie ce se varsă în golf, apa mării este semnificativ mai rece decât cea din alte locuri. În plus, dupa intrarea în apă, dai imediat de bolovani, iar adâncimea este destul de mare, imediat langa mal. Cand am fost noi, apa era și destul de tulbure, dar nu știu dacă este o caracteristică permanentă sau s-a datorat mării agitate.

In general însă, plaja Arsanas ne-a făcut o impresie plăcută, ținând cont în primul rând, de sălbăticia locului și de relieful minunat.

Comentează pe Facebook
Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Ultima modificare: 27 decembrie 2018

2 comentarii la - Thasos: Plaja Arsanas

 1. Rahela spune:

  Mi-a plăcut enorm de mult plaja asta sălbatică. Am ajuns la ea întâmplător, cu mașina, dar și cu vaporașul, pentru o baie. E minunată. Îmi place rău taverna aceea, cu priveliștea de povestit cu multe epitete, dintre cele mai faine.
  Peste tot ni s-a cerut bani pentru umbrelă, deci nu mi se pare ciudat. Cât despre viespi, sunt peste tot. Au avut o problemă chiar serioasă cu ele. Acum este chiar bine față de cum era. Mi-au povestit niște greci. 🙂

 2. dor spune:

  Si noua ne-a placut, mai ales ca suntem pasionati de locuri mai salbatice, iar episodul cu viespile, e inevitabil cateodata in salbaticie.
  Totusi anul asta am observat ca in general, pe plajele mai putin amenajate, nu se cereau bani pe umbrela daca faceai o consumatie, indiferent de suma.
  Acuma asta e, pana la urma e normal sa platesti daca sezi pe lucrul omului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *