Thasos: Plaja Skala Rachoniou

Scris de | Grecia, Review

O "Vama Veche" a insulei Thasos

Plaja Skala Rachoniou se întinde în nordul insulei Thasos, pe lungimea satului pescăresc cu același nume.

Iată în continuare poziția relativă a plajei pe harta insulei Thasos:

Așa cum v-am povestit deja, în cursul sejurului nostru în insula Thasos ne-am cazat într-un apartament aflat în satul Skala Rachoniou. Deși plaja era aproape, la o aruncătura de băț în spatele nostru, dorinta de a vedea cât mai multe locuri frumoase ne-a ținut departe de aceasta plajă.

În ultima zi însa, obosiți de atâta umblat, ne-am hotărât în sfârșit să descoperim și această plajă.

Surpriza a fost extrem de placută. Fiind amplasată în dreptul unui sat pescăresc destul de puțin afectat de turismul de masă, plaja mi-a adus cel mai mult aminte de Vama Veche din studenția mea. Aceleași plaje lungi, acoperite pe alocuri de alge și lemne uscate, nisipul fin, lume puțină și destinsă… totul îți amintește de o lume încă neatinsă de „valorile” turismului de masă.

Într-un luminiș de pini bătrâni, era amenajat un beach-bar, de unde se auzea în surdină muzică reggae. Sticle de Ouzo atârnate în măslini pe post de ornamente, completau decorul romantic. Ce mai, parcă ai fi fost pe o plajă izolată în Caraibe nu alta!

Din pinii bătrâni atîrnau leagăne și hamace, întreaga atmosferă îmbiind la visare și odihnă. Poate filmulețul următor o sa vă transmita, cât de cât, o imagine a atmosferei de pe această plajă:

La capătul din partea dreapta a plajei Skala Rachoniou, înspre Limenas, există încă două taverne aparținând localnicilor. Ele își întind seara mesele, umăr la umăr, până chiar în apa mării.

La cârciuma intitulata zgomotos „Gorgona” am avut într-o seara norocul să prindem chiar prima masă de lângă mare. Valurile aproape că o atingeau! Recomand călduros taverna, pentru specialitațile din pește și fructe de mare!

Plaja Skala Rachoniou este pentru nostalgicii romantici de la Vama Veche, cei care caută la mare „altceva”, diferit de zgomotul și ignoranța turismului de masa.

Comentează pe Facebook
Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Ultima modificare: 4 ianuarie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *