Thasos: Plaja Macryammos

Scris de | Grecia, Review

O plajă privată, perfect administrată, într-un decor de excepție

Plaja Macryammos, este situată în imediata vecinatate a orașului Thasos (Limenas), practic în următorul golf și este o plajă privată. Ea aparține, împreună cu o proprietate de aproximativ 36 de hectare de pădure, complexului de bungalow-uri ce poartă același nume.

Iată în continuare poziția relativă a plajei pe harta insulei Thasos:

Accesul către complexul Macryammos este posibil din șoseaua ce ocolește insula, printr-o intersecție bine semnalizată, ce duce, atat către complex, cât și către intens mediatizata Marble Beach. Este un drum care duce, către un cartier al orașului Thasos (Limenas), dar făcând dreapta din acest drum, se ajunge în 2-3 minute la porțile complexului.

Plaja Macryammos este o plaja care apartine unui complex hotelier. Ea este destinată, alături de toate celelalte dotări, în primul rând clienților proprii. Cu toate acestea, pe plajă este permis accesul oricarui vizitator în schimbul unei taxe ce trebuie achitată la intrare. Este vorba de 10 Euro pentru o umbrelă și câte 4 Euro pentru un șezlong, practic suma de 18 Euro fiind minimul pentru a se putea intra in complex. Pentru orice alt șezlong suplimentar, se achită în plus la recepție suma de 3,5 Euro.

Deși am fost puțin contrariați la început de sume și de procedură în general, ne-am dat seama ulterior, că valoarea este mai mult decat justificată în raport cu calitatea serviciilor și a facilitaților ce ți se pun la dispoziție. Am plătit prin urmare taxa solicitată, portarul ne-a emis un bon fiscal (printre puținele văzute în Thasos) și ne-a dat amabil, câteva instrucțiuni.

Accesul se face cu mașina, urmând un drum ce șerpuieste printre bungalow-urile ascunse printre copaci. Întreg versantul este populat cu câteva zeci de astfel de „căsuțe” acoperite cu ardezie, construite cu foarte mult bun gust.

Se coboară până într-o parcare, de unde trebuie să te prezinți la recepția complexului, unde, pe baza bonului primit la poarta, ți se inmâneaza „cheia” umbrelei ce ți-a fost repartizată.

La început nu am înțeles prea bine cum funcționeaza sistemul, dar dupa ce am întrebat un angajat al hotelului, „ne-am prins” și am căutat pe plaja umbrela cu numărul înscris pe cheia primită.

Totul a fost perfect, practic ajungi in locul respectiv, cu cheia „deschizi” umbrela și eliberezi cele doua șezlonguri, care sunt legate cu un soi de lanț. Echipamentele sunt de cea mai buna calitate, iar distanțele dintre umbrele sunt foarte mari, astfel incat să ai suficientă intimitate.

Cum noi am fost 3 persoane, ni s-a adus imediat un al treilea șezlong și am fost întrebați daca nu dorim sa fim serviți cu ceva. Sigur, consumația nu era obligatorie, dar oamenii au fost amabili și am apreciat asta.

Iata in continuare cateva imagini ale locatiei:

Plaja Macryammos ne-a placut în primul rând datorită modului elegant și civilizat în care este administrată. Nimic nu pare lăsat la voia întâmplării, deși nu simți în vreun fel ca ar fi aplicate reguli restrictive.

Nu este o plaja pentru clienti galagioși, ci pentru oameni care doresc să se simta bine la plaja, să citească o carte, sau pur și simplu să admire marea și împrejurimile.

La extremitatea dreapta a plajei, este disponibila și o piscină, ce este deschisă și pentru vizitatori, în timp ce la extremitatea stanga este prezentă o „taverna” unde se poate lua masa de pranz.

Nisipul este extrem de fin, nu există deloc pietre, iar marea este atat de translucidă încât, cu echipament de snorkeling poți să vezi sute de pești de diferite forme în apă.

Legat acum de posibilitatile de luat masa, la extremitatea stanga a plajei există o „taverna”, în fapt o terasă curată, acoperită, a aceluiași complex, administrată probabil integrat. Personalul însă se referă la acest local ca și când nu ar face parte din complex, lucru care ne-a surprins puțin. Deși complexul avea un restaurant, care includea și o terasă, acesta era gol și nefolosit.

La tavernă se mănancă destul de bine, dar tarifele sunt semnificativ mai mari decat cele întâlnite prin localurile aflate în zone mai populate.

Plaja Macryammos a reprezentat o surpriză extrem de plăcută, permițându-ne să trăim un alt tip de experiență pe insula Thasos, experienta plajelor cu circuit închis.

Comentează pe Facebook
Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Ultima modificare: 27 decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *