Despre Padureanu.com

Salut,

Numele meu este Dor Bujor Pădureanu și în viața de zi cu zi mă gasiți la Magister Software.

Este compania pe care am fondat-o în urmă cu 17 ani și unde am plăcerea de a crea, alături de o echipă formidabilă, un produs software românesc, care se numește SmartCash RMS.

Poate asta nu vă spune prea mult, dar daca aveți în buzunar vreun bon fiscal, primit dintr-un magazin din România sau poate din Anglia sau Spania, este foarte probabil ca pe spatele lui să găsiți numele nostru.

Prin urmare sunt un antreprenor român, din categoria acelora care migălesc zilnic, tăcuți, asemeni unor bijutieri, la produsul pe care îl pun pe piață, depașind cu stoicism provocările care se ivesc mereu în cale.

Acest blog nu este însă despre această latură tumultoasă a vieții mele.

Acest blog este în primul rând despre familie, despre timpul prețios petrecut alături de cei dragi, despre experiențele trăite împreună.

Și, cum o bună parte a acestor experiențe au fost trăite în călătoriile pe care le-am făcut, împreună cu „fetele mele”, Corina, Daria și Irina, mi-am spus că merită să încerc să le redau cât mai sincer cu putință în acest Jurnal de Călătorii.

Împreună cu soția mea, Corina la Tarifa pe Plaja Valdevaqeros – August 2017

Într-o vară plină de încercări, împreună cu soția mea Corina, ne aflam în Spania, la Tarifa, pe plaja Valdevaqeros, una dintre cele mai furtunoase plaje din Europa, paradisul windsurferilor.

Vântul bătea cu peste 60 km/ora. Nisipul spulberat te înțepa pe toata pielea și fără ajutor, abia te puteai ține pe picioare.

Cu toate astea, sprijinindu-ne cu greu unul de altul, am reușit să facem poza asta.

În spatele nostru însă, zeci de nebuni pasionați de windsurfing, se lăsau purtați de rafalele de vânt în culmea fericirii, pe suprafata mării.

Fotografia asta cred că reprezintă cel mai bine felul în care ne trăim viața și deopotrivă, cel în care plecăm în călătorii.

Nu ne plac călătoriile așezate, fără memorie, organizate la milimetru, din care nu înveți nimic. Oriunde mergem, căutăm să vedem cât mai multe locuri, să cunoaștem cât mai mulți oameni, să avem cât mai multe experiențe și să trăim cât mai mult din atmosfera locală.

Și din fiecare călătorie ne întoarcem cu bateriile reîncărcate, cu o mulțime de idei noi, pe care abia așteptăm să le punem în practică.

Când vine vorba de călătorii, Corina este totdeauna creierul (la fel ca și în familie, bineînțeles) asigurând documentarea minuțioasa a fiecărei călătorii. Eu ma ocup, cum ați ghicit, cu logistica, cu rezervările și cu celelate detalii tehnice ale călătoriei.

Principala sursă de informare înaintea oricarei călătorii este de bună seamă internetul, blogurile de specialitate fiind prima oprire. Am observat însă că unele, probabil din rațiuni comerciale, prezintă aproape totul la modul superlativ, ceea ce, zic eu, nu este foarte benefic pentru cititori.

Ce ne propunem cu acest blog este să încercăm să împărtășim experiențele noastre de călătorie dintr-o perspectivă puțin diferită, nu neapărat preocupată de factorul preț, în favoarea confortului și a valorii experiențelor trăite. Spunând atât ce ne-a placut, cât și, fără ocol, ce nu ne-a plăcut, pe unde am umblat.

Doar așa, cred eu, cititorii noștri, vor găsi ceva util, care să-i ajute în documentarea călătoriilor proprii.

Vă mulțumim așadar ca ați poposit pe site-ul nostru și vă invităm să urmariți Jurnalul de Călătorii al Pădurenilor.